Caffe Peru

És a másodikat?
Miután elindulunk, valami sugallatra a Farnese palota felé vesszük az irányt, hogy még egyszer megnézzük, nincs-e nyitva a Peru.
Nyitva van!!! A hely, amiről annyit hallottam mielőtt idejöttünk, amit Vacsi mindenképpen meg akart mutatni, ahol kávéznunk kell, ha Rómában leszünk, most tárva-nyitva fogad bennünket! A pénztárnál kávét blokkoltatunk, a szokásos espresso-capuccino párost, és az ára összesen 1,80! Ez hihetetlen! A pultnál lefőzött kávéval kiülünk a kirakatba, a két kényelmes fotel és a közöttük lévő asztalka valóban szinte már az utcán van. Belekortyolunk a kávénkba, és...
Látom Vacsin, hogy boldog. 18 éve vágyott erre a pillanatra, hogy a Peruban ismét kávét igyon. Annak idején az első alkalommal, amikor felfedezte ezt a helyet, kicsit elfogódottan lépett be, de az akkor is csodás kávé visszacsalogatta. Második nap már ismerősként fogadták, és kérnie sem kellett, tudták, mit iszik.
A Peru a Piazza Farnese-től csak 50 lépésre van a Falconieri felé egy kis mellékutcában, még sincs itt egyetlen turista sem. Magunkat sem számítom annak, és azt gondolom, szerencse, hogy már néhány napja Róma vérkeringésével együtt keringve, kicsit rómaivá válva jutottunk el ide. Érezni, hogy ez a kultikus hely a helyieknek is az. Ismerik a betérőket, akiket örömmel és hangos ciao! köszöntéssel üdvözölnek. Néhányan ráérősen ücsörögnek, miközben az aznapi újságot olvassák, mások itt intézik hivatalos ügyeiket, megint mások csak útközben ugranak be, és felhörpintve az isteni espresso-t, már sietnek is tovább. A pultnál mosolyogva főzik egyre-másra a kávét, és beszélgetnek a vendégekkel.
Ha hamisítatlan római hangulatban, hamisítatlan római kávét akarunk, a Peru a legjobb hely. Nem is megyünk mi sem többet máshova kávézni!

1 megjegyzés:

Olga írta...

Kedves Zsazsa,

csak a blog végén akartam írni, de most fogok. Olyan jó "együtt sétálni" Veletek Rómában. Ezt a Cafe Perut mi is meg fogjuk keresni!
És most tovább sétálok :o)

üdv,
Olga